Elisabeth de Merode : fluit

Elisabeth de Merode : "De conservatoria waar ik studeerde zijn Brussel, Wenen en Bern. Mijn liefde voor muziek zorgde voor een koppig verrijken van mijn fluitspel. Dat is nog steeds mijn prioriteit, me verder te verrijken via de muziek als uitvoerend muzikante, een mooie levenslange uitdaging!"

"De professionele orkesten waar ik speelde zijn het OPL en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Met Frascati tourde ik als eerste fluitiste door China, een heel avontuur. Intieme kamermuziekconcerten spelen vind ik ook heerlijk, verzorgd in mooie zaaltjes zowel in eigen land (Gent, Rixensart etc.) als overal ter wereld (Alexandria, Chicago, Addis Ababa, Rome, etc.) met o.a. het duo “l’Envol” (Nathalie Colas, sopraan) en “La flûte à travers le violon” (Laurent Tardat, viool)."

"Toon Fret (docent conservatorium Luik) zette me aan tot experimenteren met klanken uit de traditionele muziek (bansuri, volksmuziek), historische muziek en rock ‘n roll. De rijke wereld van het Muziekinstrumenten Museum waar ik 5 jaar freelancte als gids gaf me een bron van inspiratie uit de ganse wereld en zijn muzikale tradities. Dankzij een impulsieve beslissing kwam ik terecht in Bern in het Hochschule der Künste Bern om er een interdisciplinaire kunst te ervaren waarin ik kon zingen, toneel spelen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Dat is théâtre musical, muziektheater waarin ik me specialiseerde."

"Het stilde mijn dorst naar emoties, poëzie en literatuur. Hier kwam de inspiratie van de stem en al zijn gedaantes heel concreet aan bod. Mensen kennen mij als gedurfd, gevoelig, zacht, origineel en verrassend. Ik kreeg de gelegenheid om vanuit die studies in Bern aan verschillende professionele muziektheaterprojecten mee te werken: Whaletracking MD, in de opera van Bern “Wunsch, Indianer zu werden”, met Bin°oculaire (Maurizio, John, Dieter et Luciano; Tout réfléchit, Incompatible(s)). Als soliste werd ik uitgenodigd in verschillende festivals zoals Usinesonore in Zwitserland, de Gentse Feesten, Feniks Festival en TAT in Vlaanderen."

"Verdere projecten zijn “Carmencita” van iFlutes (mijn fluitkwartet) in coproductie met Jeugd&Muziek, “Son et geste” van Bin°oculaire (mijn Zwitsers collectief) en XiViX (Klangbox). Dat is een interdisciplinaire voorstelling met een heuse mode-défilé, geinspireerd door de veldslag van Marignan!"

"Via mijn vzw Bisbigliando, afgekort Bis!!, gesticht in mei 2013, organiseer ik ook graag zelf projecten, vb. Luciano, Christophe, Caro et nous. Ik geef les op de zeer fijne muziekacademie van Sint-Lambrechts-Woluwe, waar ik mij vaak baseer op de gevolgde opleiding in Duitsland van dispokinesis. Dat is een manier om geneeskunde aan het musiceren te koppelen en kan muzikanten hun volledig potentieel geven."

"Vanuit een verlangen om het menselijke brein te begrijpen, het lichaam en de wijze waarop die optimaal kunnen functioneren, startte ik deze opleiding. Om meer te weten over dispokinesis, ga je best naar mijn website."

www.elisabethdemerode.com

"Muzikanten die graag deze methode willen leren kennen, kunnen me contacteren om een reeks sessie’s te boeken".


↑ up