OORWENK ! is een Team

  • OORWENK !
  • Femke Sonnen: tekst, muziek en viool
  • Elisabeth de Merode: fluit en piccolo
  • Dirk Van Gorp: contrabas en saxofoons
  • Koen Severens: trombone
  •  
  • Alexandra Franck: spel, zang, dans & rekwisieten

Team Rattekatte

Alexandra Franck wordt geboren als vierde in een gezin met vijf kinderen. Als klein meisje ziet ze het leven als een Disneyfilm en ze neemt zich voor met Robin Hood te trouwen. Enkele jaren later blijken de plannen ietwat gewijzigd en rolt Alexandra de kunsthumaniora binnen. Ze studeert er woord-kunst-drama. Ook na schooltijd is ze op het podium te vinden. Zo snuift ze her en der in amateurgezelschappen flink wat musicalervaring op. Wat later, als Alexandra haar professionele opleiding klassieke zang start, fungeert ze bij diezelfde gezelschappen als spel- en zangcoach.

Als eindwerk Master aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen/SCHOOL OF ARTS/KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN creëert ze Katalina, een poppenopera. Een nieuw en veelbelovend concept, een opera-initiatie waarvan het hele gezin kan genieten.

( + )

www.odeandiefreunde.be


Elisabeth de Merode : "De conservatoria waar ik studeerde zijn Brussel, Wenen en Bern. Mijn liefde voor muziek zorgde voor een koppig verrijken van mijn fluitspel. Dat is nog steeds mijn prioriteit, me verder te verrijken via de muziek als uitvoerend muzikante, een mooie levenslange uitdaging!

De professionele orkesten waarin ik speelde zijn het OPL en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Met Frascati tourde ik als eerste fluitiste door China, een heel avontuur. Intieme kamermuziekconcerten spelen vind ik ook heerlijk, verzorgd in mooie zaaltjes zowel in eigen land (Gent, Rixensart etc.) als overal ter wereld (Alexandria, Chicago, Addis Ababa, Rome, etc.).

( + )

www.elisabethdemerode.com


Femke Sonnen voltooide haar studies in Amsterdam en Utrecht. Zij trad solistisch op, was concertmeester van het kamerorkest La Primavera en was gedurende 6 jaar aanvoerder van de tweede violen in het orkest van de Vlaamse Opera. Haar voorkeur gaat uit naar het musiceren in kleine bezettingen. Zij legt zich dan ook al jaren toe op kamermuziek en heeft een uitgebreid repertoire opgebouwd en organiseert sinds 1993 kamermuziekconcerten (Stapelconcerten) te Gent. Deze vereniging heeft sindsdien 120+ Stapelconcerten georganiseerd in Gent. Momenteel is zij werkzaam als aanvoerder tweede violen in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel en studeert zij compositie aan het Conservatorium te Antwerpen. Femke Sonnen werd in 2015 magna cum laude Master in de Muziek/Master of Arts aan LUCA School of Arts/KU Leuven.

( + )

www.femkesonnen.be


Dirk van Gorp werd geboren op 23 oktober 1953 te Antwerpen. Hij is in de eerste plaats een begeesterd en dynamisch muzikant. Vanaf zijn zevende speelde hij piano, maar na enkele woelige rockjaren met zijn popgroep Shub Niggurath koos hij definitief voor de contrabas. Van 1977 tot 1979 studeerde hij contrabas, harmonie en orkest- en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Als contrabassist voelt hij zich thuis in alle muzikale genres, stijlen en stromingen.

( + )


Koen Severens is momenteel solist bij de trombones in de Munt en heeft ook een uitgebreide componistenloopbaan. Hij studeerde trombone en kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen. Hij vertegenwoordigde ons land in l'Orchestre International des Jeunes en The World Orchestra of Youth and Music (1980) en is sinds 1981 vast verbonden aan het Symfonisch Orkest van de Munt. Severens was stichter en gedurende zes jaar dirigent van het Symfonisch Jeugdorkest Edegem.

( + )


↑ up